About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

Бийтълс (The Beatles) е английска,  музикалнапоп и рок група от Ливърпул, призната за една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката. Нейни членове са:

Джон Ленън (Джон Уинстън Оно Ленън (John Winston Ono Lennon )) – (1940-1980);

Джордж Харисън (George Harrison )-(1943-2001);

Пол Маккартни (Сър Джеймс Пол Маккартни (Sir James Paul McCartney)) – (1942);

Ричард Старки (Richard Starkey ), по-известен с псевдонима си Ринго Стар (Ringo Starr) - (1940).

Годината е 1957, а градът Ливърпул – второто по големина пристанище в Англия след Лондон. Джон Ленън и Пол Маккартни – двама тинейджъри със страст към музиката, се срещат съвсем случайно в този неголям град. Няколко години по-късно двамата образуват ядрото на четиричленната банда, която предстои да спечели зашеметяващо признание в бляскавия свят на известните личности. С всеки хит, излизащ от „Бийтълс“, аудиторията все повече е запленена от наелектризирщите мелодии на групата, чиито членове се превръщат е заглавие на първа страница в пресата.

Бийтълс отразяват огромните промени в музиката през шейсетте години на XX в., а също така са катализатори за последвалите промени в модата, изкуството и изумителния стил на живот в миналия век. Въпреки че наближават четиридесет години от разпадането на групата, легендата за тях продължава да живее и влиянието им остава.