About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

През петдесетте години на ХХ в., след края на Втората световна война, в Съединените щати се наблюдават значителни различия в душевната нагласа и в представата за света на хората, които преживяват войната, и на тези от по младото поколение. Много скоро Америка ще бъде връхлетяна и разтърсена от рокендрол феномена. Този нов и жизнерадостен музикален стил, който е комбинация от афроамериканска и бяла музика, завладява телата и душите на своите слушатели.

Елвис Аарън Пресли (Elvis Aaron Presley), (08.01.1935г.-16.08.1977) e американски музикант и актьор. Емблематична фигура на популярната култура от средата на 20 век, той често е наричан само с първото си име Елвис и е определян като Краля на рокендрола или просто Краля.

Елвис не се интересува особено от предразсъдъците в американското общество – той се облича според своите предпочитания и изпълнява музиката, която му доставя удоволствие, осъществявайки по този начин американската мечта, независимо от неодобрението, което понякога предизвикава. Днес, повече от четвърт век след смъртта му, хората все още танцуват на неговата музика, а заради таланта му го наричат Кралят на рокендрола. Номиниран е за 14 награди Грами, като печели 3 от тях, а освен това получава и Грами за цялостен принос.