About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

Като страна, която претърпява загуба в Първата световна война, Германия е наказана да заплати огромни по размерите си военни репарации. Икономиката й буквално се срива под тежестта на безработицата и бушуващата инфлация. В сърцата на много германци се надига силно недоволство, насочено както към страните победителки във войната, така и към евреите, които в по-голямата си част успяват да запазят имуществото си непокътнато.

На този фон възниква политическа фракция, която предстои да бъде оглавена от една изключително харизматична личност – Адолф Хитлер.

Адолф Хитлер (Adolf Hitler ), (20.04.1889 г. – 30.04.1945 г.) е политик, канцлер на Германия от 1933 и фюрер и райхсканцлер от 1934 до смъртта си; лидер на Националсоциалистическата германска работническа партия.Хитлер е ветеран от Първата световна война и е награден с военни отличия.

Страната възлага надеждите си на него, издигайки го на власт. Той приема за известен период от време ролята на диктатор и повежда Германия към пропастта.  Подема търсене на „идеалното управление“, което довежда до Втората световна война и Холокоста. В страниците на историята, Хитлер ще остане като въплъщение на дявола.