About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

Тържествуващи след Втората световна война – тогава, когато от целия свят американските войници се връщат вкъщи, Съединените американски щати са готови за настъпването на една нова епоха. В Холивуд изгряват млади актьори и актриси, които се опитват да бъдат звездите на новата епоха. Сред тази тълпа е една е американска актриса – Норма Джийн.

Норма Джийн, по-късно станала известна като Мерилин Монро (Marilyn Monroe), (01.06.1926 г.- 05.06.1962 г.) е американска актриса, чиято външност я прави сексимвол, а ранната смърт - поп икона.

През януари 1954 г. тя стъпва в брак с бейзболната звезда Джо Димаджо, но той просъществува само девет месеца. А през март същата година Мерилин получава наградата за „Най-популярна актриса“. Следва участие във филма Няма по-добър бизнес от шоубизнеса. През 1955 г. Мерилин основава собствена компания – „Мерилин Монро продъкшън“, в която тя е президент, собственик и владее контролния пакет от акции. Още през 1950 г. тя се запознава с прочутия вече драматург Артър Милър, но те се разделят, за да се срещнат отново през 1955 г. По това време той е вече разведен с две деца. На следващата година се женят. Това е най-продължителният брак на Мерилин – четири години и половина. Мерилин се запознава с Джон Ф. Кенеди, който по-късно става президент на САЩ. От 1954 до 1960 г. те са в близки интимни отношения.

Родена да играе и преизпълнена с оптимизъм, тя се превръща в секс символ на Холивуд и накрая на във велика актриса. Нейният път обаче не е лесен – сездаването на образа на актриса, способна да играе сериозни роли, изглежда една безкрайна битка. Накрая става психически нестабилна и зависима от мъжете и наркотиците. Тя е героиня, която очарова межете по цял свят, преди да достигне трагичния край.