About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

През XVI в. Франция окончателно изплува от мрака на Средновековието, за да се окъпе в светлината на Ренесанса. По онова време живее един лекар, който застава срещу смъртта и прекарва часове наред в търсене на лекарство против чумата, върлуваща навсякъде.

Нострадамус (Nostradamus) е латинизираното име на Мишел дьо Нострдам (Michel de Nostredame),(13.12.1503г.-02.07.1566г.), френски астролог, един от най-популярните пророци.  Станал най-известен с труда си „Предсказания“ (Les Propheties), първото издание на който излиза през 1555.

Възгледите и подходът му към медицината са типично средновековни, ето защо той прекарва доста дълго време в търсене на астрологични знаци и предзнаменования. По-късно, след смъртта на своята съпруга и деца, се превръща във фаталист и изключително забележителен ясновидец. В своето произведение „Пророчества“ той прави множество предсказания за бъдещето, включително и такова за издигането на диктатор в държава, което ще доведе до световна война.

Думите му, които според някои идват директно от Бог, се използват от много политици и държавници, за да формират техните политически и военни стратегии. През 1999г. предсказанието му за края на света не се сбъдва, но и до днес много хора все още се уповават на направените пророчества и развиват хипотези, че това ще се случи през 2012г.