About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

Художниците, които са част от течението импресионизъм в Париж в края на XIX в., са в непрекъснато търсене на нови средства за себеизразяване. Сред тях е един мрачен и мълчалив холандец. Пробуден за света, озарен с ярки светлини и крещящи цветове, този художник изразява сложната си личност в своите многобройни творби. Слънчогледите, които рисува с едри щрихи, наподобяват палещото слънце.

Винсент Вилем ван Гог (Vincent van Gogh ), (1853-1890) ,  нидерландски художник, е един от най-видните представители на постимпресионизма , смятан от мнозина за един от най-великите художници в историята на европейското изкуство.

Винсент ван Гог става жертва на душевно заболяване, докато се бори със самотата си, а произведенията му не получават нужното признание преживе. Той обаче не може да потисне страстта си към сътворяване на изкуство и стига дотам, че рисува самия себе си в образа на умопомрачен човек. След това се прострелва. Картините, в които излива любовта и душата си, получават в крайна сметка оценка едва след неговата смърт, а днес се продават на рекордно високи цени. Освен всичко това този човек, който посвещава живота си на изкуството, е личност, уважавана и ценена в литературните, театралните и музикалните кръгове.