About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна (Ernesto Rafael Guevara de la Serna)  ,  14.06.1928г. – 09.10.1967г., познат с псевдонима Че Гевара или просто Че, е аржентински политик , автор на пътеписи, лекар, военен теоретик, общественик, революционер, един от ръководителите на кубинската революция и ръководител на партизански движения в Латинска Америка и Африка.

Латинска Америка – континентът, който Колумб открива, е завладян и опустошен от испанците, а по-късно потискан и угнетяван от съвременния американски империализъм, който е причина за дългогодишните страдания на местните хора. И все пак малката държава Куба преживява изгрева на една революция, която шокира света. Тя започва от една група от 100 мъже, чиито действя довеждат до свалянето на авторитарното правителство, а по-късно и до решителен отпор на няколко външни интервенции, опитващи се да сложат край на революцията.

Когато напрежението между Съветският съюз и Съединените щати нараства и много от страните, въвлечени в техните взаимоотношения затаяват дъх, Че Гевара ожесточено критикува провала на двете световни суперсили да се справят с това успешно. По-късно, за да осъществи своята цел за световна революция, той изостава всичко и се връща към партизанската война, посрещайки смъртта си сред джунглата като обикновен войник.